Referat: Västerorts IBK - Bele Barkarby IF IBF

Första bortapoängen!

Säsongen har börjat skakigt, på fem försök har vi endast två segrar - hemmasegrar i Björkeby, där vi inte ens tränar.
Nu var det dags för det tredje försöket borta.
Klassiska Råstaparkshallen mellan E18 och Råstasjöns gäss bjöd på solsken, både utanför och inne i hallen.
Jag var orolig för sikten, något som bekräftades efter 1:37 när vi låg under med 2-0 (2 skott - 2 mål).
Jag kniper plötsligt ett skott med fötterna, räddar en felpass, samtidigt som
Patrik "Duracell" Envall springer, springer, stressar och ser till att det är kvitterat 10 minuter senare.
Vi har mest boll men Västerort är kliniska när de får chansen och vi går till pausvila med 4-4.

Första halvan av andra drar motståndarna ifrån till 7-4 och det känns tungt.
När man väl räddar så bankar de in returen.
Långboll passerar 5 svarta, 4 vita, undertecknad och hamnar på fel sida av stolpen - hur är det möjligt!

Efter halva andra börjar det hetta till och domaren räknar in 6 vita på planen - PP!
Jag har tidigare påpekat brister i vårt spel i numerära överlägen men nu funkar det bättre - hela två mål görs!
Ett i varje mål naturligtvis, men ändå ett fall framåt.
Vi testar även boxplay, men Gander känner sig ensam på botbänken så vi släpper in 9-6 relativt snabbt.

Tredje perioden inleds mållös men med ett massivt tryck från oss.
Västerort börjar bli rejält pressade och bestämmer sig för att ta Time out.
Vi passar på att gå igenom taktiken.
Patrik räknar ut att vi ska göra ett mål var tredje minut och Uffe ger mig en lång genomgång:
"Håll tätt bakåt så löser vi resten" - Genialiskt!

Patrik slänger in två kassar och Robin bombar in 9-9 i första klyk!
Vi får även en chans i PP men tavlan stannar på 9-9.

Visst funderar man på om det smet in en boll för mycket, men vad ska då Västerorts keeper tänka?

Vi tar poängen den här gången och bygger vidare och glöm inte - det är sedan gammalt - sista målet vinner!